Paprikový sterilizovaný salát
63 min.
Ingredience
- 40gramůDeko
- 600gramůKapie
- 600gramůCibule
- 500gramůRajčata
- 4litryVoda pitná
- 300gramůKvěták
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, a podle návodu na sáčku Deka uvaříme nálev. Poté do nálevu vložíme rozdělené růžičky květáku, které povaříme 5-8 minut, scedíme a nálev necháme mírně vychladnout.
- 2Červené papriky (kapie) omyjeme, zbavíme jádřinců a bílých žeber a spolu s oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme povrch. Česnek oloupeme a necháme vcelku.
- 3Do připravených sklenic poklademe střídavě papriky, cibuli, rajčata a květák. Nakonec do každé sklenice položíme 2 stroužky česneku. Naplněné sklenice zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme je.
- 4Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je 25 minut sterilizujeme při teplotě 85°C.
- 5Potom sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.