Papriky v sýrové omáčce
45 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika červená
- 500gramůSýr Gouda 45%
- 2lžíceCréme fraiche
- 2kusyRajčata
- 1lžíceTequila silver
- 1lžíceOlej rostlinný
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
49 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Papriky opečeme na suché pánvi, až slupky zčernají a vytvoří se puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrojíme.
- 2Jemně pokrájenou červenou cibuli osmahneme na oleji do měkka. Přidáme strouhaný sýr, crème fraiche, smetanu, mícháme až se sýr roztaví a ze směsi vznikne hustá omáčka, vmícháme proužky papriky.
- 3Oloupaná a semen zbavená rajčata nakrájíme na kousky, zamícháme do omáčky. Těsně před servírováním vmícháme tequilu.
- 4Podáváme teplé s tortillovými chipsy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.