Papriky v sýrové omáčce

45 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
49 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky opečeme na suché pánvi, až slupky zčernají a vytvoří se puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrojíme.
  • 2
    Jemně pokrájenou červenou cibuli osmahneme na oleji do měkka. Přidáme strouhaný sýr, crème fraiche, smetanu, mícháme až se sýr roztaví a ze směsi vznikne hustá omáčka, vmícháme proužky papriky.
  • 3
    Oloupaná a semen zbavená rajčata nakrájíme na kousky, zamícháme do omáčky. Těsně před servírováním vmícháme tequilu.
  • 4
    Podáváme teplé s tortillovými chipsy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.