Parfet
15 min.
Ingredience
- 250gramůTřešně
- 2kusyBroskve
- 2kusyMeruňky
- 700mililitrůJogurt bílý smetanový
- 60gramůOřechy vlašské
- 2lžíceMed květový-včelpo
- 50gramůRybíz červený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Třešně vypeckujeme a rozpůlíme. Broskve a meruňky nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do mísy a opatrně promícháme.
- 2Do jiné mísy vložíme třetinu jogurtu, upravíme na ni polovinu smíchaného ovoce. Naneseme další vrstvu jogurtu, zbytek ovoce a poslední vrstvu jogurtu.
- 3Nahrubo namixujeme ořechy a posypeme jimi poslední jogurtovou vrstvu. Dezert pokapeme medem, přikryjeme a vložíme alespoň na hodinu do lednice.
- 4Před podáváním ozdobíme červeným rybízem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.