Paris brest

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
210 mg
Cukr
712 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
  • 2
    Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
  • 3
    Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
  • 4
    Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
  • 5
    Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka o průměru 4 cm. Posypeme je lžící moučkového cukru
  • 6
    7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
  • 7
    Zbylé mléko ohřejeme.
  • 8
    Žloutky vyšleháme s cukrem krystal, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté přidáme nugát a vaříme do zhoustnutí.
  • 9
    Bochánky rozpůlíme a naplníme krémem. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Paris brest
S odpalovaným těstem mám docela dlouhodobé zkušenosti. Bohužel zde není rozdělené množství mléka do těsta a do krému, což může začátečníkům způsobit velké problémy (pokud dají celé množství mléka do těsta, vznikne jim řídká kašička, z níž nic nevytvoří). V tomto stavu recept nedoporučuju k realizaci.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Paris brest
Ještě poznámka k názvu: Zákusek se jmenuje podle slavného cyklistického závodu Paris - Brest.