Pařížské dortíčky s mandlovým krémem

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, postupně žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme mouku, hladkou i hrubou a těsto necháme na studeném místě ztuhnout.
  • 2
    Vyválíme na pomoučeném vále na plát, vykrájíme malé dortíčky a rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dortíčky nacháme vychladnout, spojíme mandlovým krémem, přelijeme růžovou polevou a dozdobíme v cukru zavařenými šípky a sekanými pistáciemi.
  • 3
    Na krém povaříme cukr ve vodě, do horké směsi vmícháme strouhané ořechy a nastrouhané mandle. Krém necháme vychladnout, přidáme bílky, strouhanou citronovou kůru a rum. Důkladně promícháme.
  • 4
    Na polevu důkladně promícháme cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a 2 kapkami červeného bretonu. Poleva musí být hustá a lesklá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.