Pařížské dortíčky s mandlovým krémem
65 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůŠípky sušené
- 5gramůPistácie
- Krém
- 200gramůCukr krupice
- 100gramůOřechy lískové pražené
- 100gramůMandle
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceRum
- 0,13litrVoda pitná
- Na plech
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 200gramůCukr moučkový
- 0,13lžíceVoda pitná
- 0,25kusCitrony
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, postupně žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme mouku, hladkou i hrubou a těsto necháme na studeném místě ztuhnout.
- 2Vyválíme na pomoučeném vále na plát, vykrájíme malé dortíčky a rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dortíčky nacháme vychladnout, spojíme mandlovým krémem, přelijeme růžovou polevou a dozdobíme v cukru zavařenými šípky a sekanými pistáciemi.
- 3Na krém povaříme cukr ve vodě, do horké směsi vmícháme strouhané ořechy a nastrouhané mandle. Krém necháme vychladnout, přidáme bílky, strouhanou citronovou kůru a rum. Důkladně promícháme.
- 4Na polevu důkladně promícháme cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a 2 kapkami červeného bretonu. Poleva musí být hustá a lesklá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.