Pařížské řízky
45 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a obalíme v mouce.
- 2V talíři rozšleháme vejce, řízek do něj ponoříme a i s vejcem jej vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem. Pokud se z vejce vytvoří nitky, vidličkou je přesuneme na řízek.
- 3Maso dozlatova opečeme, obrátíme a dopečeme z druhé strany.
- 4Ihned podáváme obložené dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.