Pařížský kuřecí řízek

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
57 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
63 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsíčka lehce naklepeme a osolíme. V hrnku si připravíme těstíčko z mouky, vejce, mléka a špetky soli.
  • 2
    Řízečky máčíme v těstíčku a pozvolna smažíme dozlatova.
  • 3
    Do těstíčka můžeme přidat lisovaný česnek nebo grilovací koření - řízečky budou pikantnější.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 17. 10. 2015
Pařížský kuřecí řízek
Myslím, že si občas každý rád dá kuřecí řízek v těstíčku. V ingrediencích je celkem dost soli, tak s ní opatrně a je potřeba na smažení více oleje, řízky se smaží ve vyšší vrstvě tuku, pak se odkládají na ubrousek. Těstíčko si už každý doupraví na požadovanou hustotu, já většinou přidávám trochu mléka a mouky, ať nemusím šetřit. Tentokrát jsem přidala i trochu šesneku a jako přílohu jsem zvolila vařené brambory s bylinkami. Je to fajn recept až na to množství soli a tuku!