Pařížský kuřecí řízek
40 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůTuk
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
57 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
63 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka lehce naklepeme a osolíme. V hrnku si připravíme těstíčko z mouky, vejce, mléka a špetky soli.
- 2Řízečky máčíme v těstíčku a pozvolna smažíme dozlatova.
- 3Do těstíčka můžeme přidat lisovaný česnek nebo grilovací koření - řízečky budou pikantnější.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 17. 10. 2015
Pařížský kuřecí řízek
Myslím, že si občas každý rád dá kuřecí řízek v těstíčku. V ingrediencích je celkem dost soli, tak s ní opatrně a je potřeba na smažení více oleje, řízky se smaží ve vyšší vrstvě tuku, pak se odkládají na ubrousek. Těstíčko si už každý doupraví na požadovanou hustotu, já většinou přidávám trochu mléka a mouky, ať nemusím šetřit. Tentokrát jsem přidala i trochu šesneku a jako přílohu jsem zvolila vařené brambory s bylinkami. Je to fajn recept až na to množství soli a tuku!