Pařížský nákyp
70 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 75gramůCukr krupice
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůPlundrové těsto
- 25gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Cukr
19 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Mléko svaříme s krupicovým cukrem a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a odstavíme, přiklopené necháme louhovat.
- 2Maizenu rozpustíme s troškou vody, mléko dáme opět vařit a maizenu s vodou přilijeme. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned odstavíme.
- 3Vejce rozšleháme a přimícháme k mléku, které jsme nechali vychladnout.
- 4Těsto rozválíme na plát a přendáme do vymazané zapékací formy.
- 5Na těsto nalijeme krém a nákyp dáme péct při 230°C na 30 minut.
- 6Servírujeme zcela vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.