Pařížský nákyp

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Cukr
19 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko svaříme s krupicovým cukrem a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a odstavíme, přiklopené necháme louhovat.
  • 2
    Maizenu rozpustíme s troškou vody, mléko dáme opět vařit a maizenu s vodou přilijeme. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned odstavíme.
  • 3
    Vejce rozšleháme a přimícháme k mléku, které jsme nechali vychladnout.
  • 4
    Těsto rozválíme na plát a přendáme do vymazané zapékací formy.
  • 5
    Na těsto nalijeme krém a nákyp dáme péct při 230°C na 30 minut.
  • 6
    Servírujeme zcela vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.