Pařížský řízek (minutka)
40 min.
Ingredience
- 120gramůVejce slepičí
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
645 mg
Cukr
412 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a plátky mírně osolíme. Ponoříme je do osoleného těstíčka připraveného z mouky a mléka s přísadou hrášku a po částečném odkapání je zvolna usmažíme v horkém oleji dozlatova.
- 2Okapané řízky potřeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.