Párky smažené v těstíčku
25 min.
Ingredience
- 400gramůPárky jemné
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůKečup
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka polohrubá
- 5gramůSůl
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Párky nakrájíme na špalíčky a sýr nastrouháme.
- 2Do misky nasypeme mouku, osolíme, přilijeme mléko, přidáme kečup, vejce a vypracujeme hustější těstíčko. Párky v těstíčku obalíme, v pánvi rozpálíme olej a párky v něm zprudka osmažíme.
- 3Smažené párky rovnoměrně rozdělíme na talířky, posypeme strouhaným sýrem a podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 7. 2015
Párky smažené v těstíčku
Různě upravené a smažené párky beru spíš jako takové chalupářské jídlo, když jsme mimo domov nebo občasnou rychlovku. Ale i dnes už jsou k dostání párky kvalitní s vyšším podílem masa. Spíš bych těstíčko dělala bez kečupu a z něj pak udělala nějaký dip. Jako teplý předkrm bych nepodávala, byl to oběd s bramborami ale proti gustu....... Nedávala jsem už nahoru strouhaný sýr, připadá mi už tak nějak navíc. Smažila jsem na řepkovém oleji a oproti receptu jsem ho použila o hodně více, cca 250 ml. Smaží se ve vyšší vrstvě oleje a pak se odkládá na ubrousek.