Parmice červená po sardinsku
50 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVíno červené
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 1kusCuketa
- 2kusyPomeranče
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 50gramůAnčovička - filety
- 2lžíceOregano čerstvé
- 1kilogramParmice
- 50gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut.
- 2Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty.
- 3Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky.
- 4Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut.
- 5Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily.
- 6Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.