Parmice červená po sardinsku

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut.
  • 2
    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty.
  • 3
    Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky.
  • 4
    Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut.
  • 5
    Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily.
  • 6
    Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.