Parmice na páře s mrkví a estragonem
15 min.
Ingredience
- 4kusyCitrony
- 500gramůParmice
- 1lžíceEstragon
- 1špetkaSůl
- 60mililitrůOlej stolní
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Vápník
160 mg
Postup přípravy
- 1Filety z parmice osolíme a cca 5min podusíme na páře.
- 2Ze tří citronů vylisujeme šťávu, promícháme s olejem, špetkou soli a estragonem nakrájeným nahrubo.
- 3Mrkev nakrájíme na kuchyňském robotu nebo struhadle na tenké, delší proužky a ochutíme ji připravenou zálivkou. Lžíci zálivky si ponecháme stranou.
- 4Na talíři vytvoříme tzv. hnízdo z mrkve, na něj položíme filety parmice, přelijeme zbytkem zálivky a dozdobíme na dílky nakrájenou dužinou ze zbylého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.