Pastevecká kaše s medem z Chvalšin
10 min.
Ingredience
- 8lžicOvesné vločky
- 16lžicVoda pitná
- 4lžíceMed včelí
- 2lžíceOřechy lískové
- 2lžíceOřechy vlašské
- 6lžicVišně
- 4lžíceBorůvky
- 4lžíceJahody lesní
- 2kusyJablka
- 6lžicTřešně
- 2lžíceSmetana zakysaná 15%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
8 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy a zalijeme vodou. Necháme je nabobtnat, přimícháme 4 lžíce medu, pokrájené lískové a vlašské ořechy.
- 2Omyjeme a vypeckujeme třešně "ptačky", višně, borůvky a lesní jahody. Omytá jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na kostičky i se slupkou.
- 3Ovoce přimícháme do vloček, rozdělíme do misek, na každou porci dáme lžíci kvalitní zakysané smetany a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.