Paštika s játry a krůtím masem
75 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 500gramůJátra drůbeží
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř bílý
- 2kusyCibule
- 4centilitrySherry brandy
- 200gramůSlanina vepřová
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,75lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
71 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
962 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Drůbeží játra opláchneme, necháme odkapat a vyčistíme od žilek a blan.
- 2Omytá krůtí prsa pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme z každé strany. V pánvi na rozpáleném másle plátky orestujeme dozlatova. Poté je z omastku vyjmeme a na zbylý tuk dáme cibuli a játra, ochutíme solí, pepřem, přilijeme sherry brandy, promícháme a krátce osmažíme. Potom k této játrové směsi přidáme krůtí prsa, posypeme tymiánem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 3Polovinu krůtích prsou nakrájíme na proužky a zbylou masovou směs 2x přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, pokrájené krůtí maso a dobře promícháme.
- 4Nádobu na terinu vyložíme dlouhými plátky slaniny tak, aby se překrývaly a přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Potom formu na terinu naplníme paštikou, kterou uhladíme, překryjeme povrch plátky slaniny, uzavřeme víkem a dáme do chladničky uležet minimálně na 12 hodin.
- 5Paštiku s játry servírujeme zastudena se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.