Paštika se zeleným a růžovým pepřem

120 min.
Itálie

Ingredience

    • 200gramůJátra hovězí
    • 100gramůVepřový bok
    • 1kusVejce slepičí
    • 5centilitrůVíno portské
    • 0,5lžičkaSůl
    • 1lžičkaNakládaný zelený pepř
    • 0,5lžičkaPepř růžový celý
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 120gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
47 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
454 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá hovězí játra a vepřový bůček dvakrát přemeleme na masovém strojku a důkladně směs vymícháme s vejcem, portským vínem, solí, nakládaným zeleným a růžovým pepřem. Pomocí elekrického šlehače směs pomalu vyšleháme, postupně přiléváme 2 dl smetany a šleháme do doby, až směs začne houstnout. (Musíme vše zpracovat rychle, aby se nám maso nezačalo ohřívat.)
  • 2
    Formu na paštiku vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny (nejlépe domácí špek). Paštiku položíme do formy, uhladíme, zakryjeme plátky slaniny, formu uzavřeme a dáme do předehřáté trouby péct. Paštiku pečeme minimálně 105 minut při 80 °C.
  • 3
    Po upečení paštiku necháme vychladit do druhého dne v chladničce. Vyklopíme ji na mísu, pokrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.