Paštika se zeleným a růžovým pepřem
120 min.
Ingredience
- 200gramůJátra hovězí
- 100gramůVepřový bok
- 1kusVejce slepičí
- 5centilitrůVíno portské
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
- 0,5lžičkaPepř růžový celý
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
47 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
454 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Omytá hovězí játra a vepřový bůček dvakrát přemeleme na masovém strojku a důkladně směs vymícháme s vejcem, portským vínem, solí, nakládaným zeleným a růžovým pepřem. Pomocí elekrického šlehače směs pomalu vyšleháme, postupně přiléváme 2 dl smetany a šleháme do doby, až směs začne houstnout. (Musíme vše zpracovat rychle, aby se nám maso nezačalo ohřívat.)
- 2Formu na paštiku vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny (nejlépe domácí špek). Paštiku položíme do formy, uhladíme, zakryjeme plátky slaniny, formu uzavřeme a dáme do předehřáté trouby péct. Paštiku pečeme minimálně 105 minut při 80 °C.
- 3Po upečení paštiku necháme vychladit do druhého dne v chladničce. Vyklopíme ji na mísu, pokrájíme na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.