Paštika z husích drůbků
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPaštikové koření
- 1kusHusí drůbky
- 1kusSůl
- 1kusZelenina kořenová
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusJátra husí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 250gramůVepřová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1958 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu, cibuli, vepřové maso a husí drůbku uvaříme v osolené vodě. Poté uvařené z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Vykostíme drůbky a společně s masem a syrovými játry dvakrát umeleme.
- 3Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mastným vývarem z drůbků a vymícháme na hustší kaši. Kaši necháme vychladnout, následně ji přidáme k umletému masu, přimícháme do pěny ušlehaná vejce, koření, osolíme a řádně promícháme.
- 4Formu silně vymastíme, naplníme ji do 3/4 výšky směsí, dobře zakryjeme a vaříme mírným varem ve vodní lázni 1,5 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Paštika z husích drůbků
Výborné 😁