Paštika z husích jater
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůHusí sádlo
- 1špetkaSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaPaštikové koření
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůJátra husí
- 200gramůVepřové maso libové
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
170 mg
Cukr
469 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle.
- 2Husí játra, maso a podušenou cibuli umeleme na jemno. Do směsi zašleháme vejce, smetanu, koření a sůl. Na závěr přimícháme třetinu nadrobno nakrájené slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na
- 3tenké plátky, vyložíme formu a naplníme směsí.
- 4Povrch poklademe plátky slaniny, zakryjeme a asi hodinu vaříme ve vodní lázni.
- 5Hotovou paštiku necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.