Paštika z husích jater
35 min.
Ingredience
- 1kilogramJátra husí
- 10kusůVejce slepičí
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůŠalotka
- 2kusyBobkový list
- 4lžíceTymián čerstvý
- 4lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaPepř bílý
- 200mililitrůMartell cognac
- 200mililitrůVíno portské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1385 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
91 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou šalotku najemno opečeme na oleji, přidáme husí játra, tymián, bobkový list, rozmarýn, koňak, portské a pepř bílý. Přidáme máslo, necháme trochu povolit a stáhneme ze sporáku.
- 2Přimícháme vejce a žloutky a vymixujeme vše. Tuto směs nalijeme do forem a pečeme ve vodní lázni v troubě při teplotě 110 stupňů Celsia cca 25 minut.
- 3Paštiku podáváme vychlazenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.