Paštika z telecích jater

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1kusŽemle tuková
    • 1kusSůl
    • 1kusPaštikové koření
    • 1lžičkaRum
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 500gramůJátra telecí
    • 2lžíceVíno bílé
    • 250gramůVepřová plec
    • 0,13litrMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
283 mg
Cukr
876 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
  • 2
    Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
  • 3
    Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
  • 4
    Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
  • 5
    Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Paštika z telecích jater
Doma taky často děláme 😍