Paštika z vepřového masa a husích jater

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20dekagramůAnglická slanina
    • 250gramůVepřové maso libové
    • 250gramůJátra husí
    • 2lžíceRum
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPaštikové koření
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vápník
3 g
Železo
640 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra a maso umeleme na velmi jemno.
  • 2
    Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme do tří čtvrtin masovou směsí a zakryjeme plátky slaniny.
  • 3
    Zakryjeme a ve vodní lázni vaříme asi 90 minut. Necháme dobře ztuhnout.
  • 4
    Vychladlou paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.