Paštika z vepřového masa a husích jater
120 min.
Ingredience
- 20dekagramůAnglická slanina
- 250gramůVepřové maso libové
- 250gramůJátra husí
- 2lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaštikové koření
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vápník
3 g
Železo
640 mg
Postup přípravy
- 1Játra a maso umeleme na velmi jemno.
- 2Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme do tří čtvrtin masovou směsí a zakryjeme plátky slaniny.
- 3Zakryjeme a ve vodní lázni vaříme asi 90 minut. Necháme dobře ztuhnout.
- 4Vychladlou paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.