Paštika z vepřových jater

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1kusPaštikové koření
    • 1kusSůl
    • 2lžíceVíno bílé
    • 2kusyVejce slepičí
    • 0,13litrMléko polotučné
    • 1kusŽemle tuková
    • 500gramůJátra vepřová
    • 250gramůVepřové plíce
    • 1lžičkaRum
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 250gramůVepřová krkovička dušená
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
283 mg
Cukr
876 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
  • 2
    Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
  • 3
    Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
  • 4
    Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
  • 5
    Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.