Paštika z vepřových jater
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaštikové koření
- 1kusSůl
- 2lžíceVíno bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,13litrMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 500gramůJátra vepřová
- 250gramůVepřové plíce
- 1lžičkaRum
- 100gramůSlanina vepřová
- 250gramůVepřová krkovička dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
283 mg
Cukr
876 mg
Postup přípravy
- 1Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
- 2Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
- 3Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
- 4Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
- 5Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.