Paštika ze zajíce
80 min.
Ingredience
- 200gramůVepřový bok
- 150gramůAnglická slanina
- 100gramůJátra vepřová
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMartell cognac
- 1lžičkaPaštikové koření
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůZaječí maso
- 0,5decilitrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
283 mg
Cukr
781 mg
Postup přípravy
- 1Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové koření.
- 2Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí, povrch pokryjeme slaninou, uzavřeme nebo zakryjeme alobalem.
- 3V troubě vaříme ve vodní lázni asi hodinu. Necháme vychladnout. Vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.