Paví očka
40 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSkořice mletá
- 50gramůCukr krupice
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko polotučné
- 4lžíceDžem švestkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
646 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek z vlažného mléka a droždí vypracujeme na těsto do tvaru koule a dáme asi na 2 hodiny do studené vody.
- 2Když těsto vyplave, vyválíme plát a vykrajujeme plné kroužky a kroužky s vykrojeným středem, nestejnoměrným.
- 3Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v horké troubě. Teplé cukroví obalujeme ve skořicovém cukru a slepujeme džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.