Paví očka

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůDroždí
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceSkořice mletá
    • 50gramůCukr krupice
    • 200gramůMouka pšeničná hrubá
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 3lžíceMléko polotučné
    • 4lžíceDžem švestkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
646 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek z vlažného mléka a droždí vypracujeme na těsto do tvaru koule a dáme asi na 2 hodiny do studené vody.
  • 2
    Když těsto vyplave, vyválíme plát a vykrajujeme plné kroužky a kroužky s vykrojeným středem, nestejnoměrným.
  • 3
    Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v horké troubě. Teplé cukroví obalujeme ve skořicovém cukru a slepujeme džemem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.