Pavlovy s čokoládou a malinami
80 min.
Ingredience
- 2lžíceSolamyl
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 300gramůMaliny
- 220gramůCukr krupice
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 100gramůČokoláda hořká
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme s cukrem, octem a škrobem do tuhého sněhu. Plech vyložíme pečícím papírem a naneseme na něj sníh do vyznačených koleček o průměru 8 cm.
- 2Pečeme hodinu na 120°C, vypneme a necháme v troubě vychladnout. Spodní strany pavlov namočíme do rozpuštěné čokolády, necháme zaschnout, ozdobíme šlehačkou, posypeme malinami a moučkovým cukrem.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.