Pečená divoká kachna na cibuli s hříbky
95 min.
Ingredience
- 1kusKachna divoká
- 0,5lžíceSůl
- 1,5lžičkyKmín celý
- 6kusůCibule
- 1kusBobkový list
- 6kusůNové koření celé
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůHříbky čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme a celou osolíme a okmínujeme. Cibule očistíme, omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka a vložíme ji do kachny. Druhou polovinu cibule si odložíme. Očištěné hříbky omyjeme a rozkrájíme podle velikosti podélně na poloviny nebo čtvrtky.
- 2V pekáči si rozpálíme máslo a druhou polovinu cibule zpěníme. Vložíme na ni kachnu, hřbetem vzhůru, obložíme hříbky, které osolíme. Přidáme bobkový list, nové koření a celý barevný pepř. Přilijeme 1-2 dl vody a kachnu pečeme v předehřáté troubě minimálně 1 hodinu. Během pečení kachnu poléváme výpekem a obracíme ji, aby byla dozlatova opečená z každé strany. Přibližně 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem.
- 3Upečenou kachnu rozporcujeme, polijeme výpekem, obložíme cibulí, hříbky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.