Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceRozinky tmavé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrŠťáva jablečná 100%
- 50gramůMandle
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 8kusůJablka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 40gramůCukr vanilka
- 1lžíceCukr moučkový
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme rozinky s jablečnou šťávou, necháme je krátce uležet a pak v sítu okapat.
- 2Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, najemno nakrájíme a prudce osmažíme v suché rozpálené pánvi.
- 3Z bílku ušleháme tuhý sníh, který smícháme s osmaženými mandlemi, cukrem, rozinkami a skořicí.
- 4Jablka omyjeme, jádřince z celých jablek vykrojíme. Otvory po jádřincích pokapeme citronovou šťávou a naplníme mandlovou směsí. Jablka naskládáme do zapékací mísy, na každé dáme kousek másla.
- 5Jablka v zapékací míse vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia, pečeme je přibližně 20 minut, až jsou měkká.
- 6V misce zatím smícháme zakysanou smetanu s mlékem a vanilkovým cukrem.
- 7Upečené vlažná jablka rozdělíme na talíře, přidáme k nim smetanovou směs a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.