Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme rozinky s jablečnou šťávou, necháme je krátce uležet a pak v sítu okapat.
  • 2
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, najemno nakrájíme a prudce osmažíme v suché rozpálené pánvi.
  • 3
    Z bílku ušleháme tuhý sníh, který smícháme s osmaženými mandlemi, cukrem, rozinkami a skořicí.
  • 4
    Jablka omyjeme, jádřince z celých jablek vykrojíme. Otvory po jádřincích pokapeme citronovou šťávou a naplníme mandlovou směsí. Jablka naskládáme do zapékací mísy, na každé dáme kousek másla.
  • 5
    Jablka v zapékací míse vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia, pečeme je přibližně 20 minut, až jsou měkká.
  • 6
    V misce zatím smícháme zakysanou smetanu s mlékem a vanilkovým cukrem.
  • 7
    Upečené vlažná jablka rozdělíme na talíře, přidáme k nim smetanovou směs a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.