Pečená jablka s šípkovým džemem
50 min.
Ingredience
- 8kusůJablka
- 500gramůListové těsto
- 2kusyCukr skořicový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 80gramůPoleva čokoládová
- 4lžíceMandle
- 4lžíceMarmeláda šípková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a oloupeme. Od stopek vykrojíme jadřince a vzniklé otvory naplníme šípkovou marmeládou.
- 2Listové těsto na vále rozválíme na placku silnou asi 3 mm a nakrájíme ho na 8 čtverců. Do středu každého čtverce posadíme jablko, které jsme předtím obalili ve skořicovém cukru. Rohy těsta potřeme rozšlehaným bílkem a dobře je k sobě přitiskneme. Malou formičkou vykrojíme malá kolečka o průměru přibližně 5 cm. Z jedné strany je potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme je navrch. Čtverce listového těsta se zabaleným jablkem potřeme bílkem, položíme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C-190°C přibližně 20 minut dozlatova.
- 3Upečená jablka polijeme rozehřátou čokoládovou polevou, posypeme oloupanými a nasekanými mandlemi a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.