Pečená jablka se smetanou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůJablka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na osminky a mírně osolíme. Dáme je na pekáček a upečeme v troubě. Pokud jsou jablka málo šťavnatá, přidáme lžíci vody.
- 2Před koncem pečení jablka pokropíme smetanou, přidáme kousky másla a dopečeme.
- 3Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 10. 2015
Pečená jablka se smetanou
Pečená jablka se smetanou mi nepřijdou jako nic zvláštního. Jsou spíše na ozdobení masa. Použila jsem je na kuřecí prsa, ale jako recept jsou skvělá, protože se vám velmi rychle připraví a vy máte neobvyklou přílohu, kterou hosty jistě překvapíte.