Pečená kachna
0 min.
Ingredience
- 2lžíceMartell cognac
- 1kusKachna mražená
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaKmín celý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
7635 kcal
Bílkoviny
253 g
Tuky
731 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
198 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme kachnu a uvnitř i zvenčí osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- 2Do břišní dutiny dáme majoránku.
- 3Předehřejeme na 200 stupňů troubu.
- 4Máslo dáme do pekáče a přidáme do něj kachnu.
- 5Kachnu položíme na prsíčka a trochu podlijeme, pekáč přikryjeme a dáme do trouby.
- 6Za občasného podlévání pečeme půl hodiny.
- 7Kachnu obrátíme na hřbet a za občasného podlévání šťávou i vodou pečeme.
- 8Sundáme poklici a kachnu stále poléváme a podléváme.
- 9Musí být dozlatova upečené.
- 10Upečenou kachnu potřeme na povrchu koňakem a upravíme na mísu.
- 11Štávu podáváme v omáčníku.
- 12Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.