Pečená kachna
110 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 4lžíceKmín celý
- 4decilitryVoda pitná
- 1000gramůKachna domácí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
68 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
225 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř.
- 2Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
- 3Sádlo z pekáče slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, povaříme, procedíme, pak vrátíme zpět sádlo a dobře promícháme.
- 4Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na servírovací talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 1. 2016
Pečená kachna
Palec nahoru a nevím, co bych ještě dodala🙂