Pečená kachna plněná jablky
165 min.
Ingredience
- 1kusKachna mražená
- 3špetkySůl
- 2špetkyKmín celý
- 600mililitrůVoda pitná
- 3kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1278 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
118 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do vnitřku kachny dáme celá jablka bez jádřinců a břicho zavřeme jehlami.
- 2Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni kachnu dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou podle potřeby, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.
- 3Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem. Tím docílíme, že kachna bude mít křupavou kůži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 12. 2016
Pečená kachna plněná jablky
Nádherný receptík, úžasná fotka :-)