Pečená kachna po moravsku
145 min.
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1243 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
118 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
689 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme a opláchneme, křídla složíme na záda a konce nožiček zasuneme do naříznuté kůže v zadní části. Osolíme a okmínujeme.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dáme na dno pekáče. Položíme na ni kachnu, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
- 3Během pečení kachnu obracíme a přeléváme vypečenou štávičkou, pečeme dozlatova.
- 4Po upečení kachnu naporcujeme, na talířích přeléváme vypečenou štávou.
- 5Nejvhodnější přílohou je bramborový knedlík a červené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 12. 2015
Pečená kachna po moravsku
Kachna jedna báseň. Pekla jsem na 180 stupňů 2,5 hodiny pod pokličkou. Nejdříve jsem kačenu propíchala na tučných místech vidličkou, aby sádlo odtékalo . Ke konci jsem pekla 10 mim. bez víka.