Pečená kachna s nádivkou a medem
145 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 40gramůCitronová kůra
- 2kusyCibule červená
- 300gramůKaštany jedlé
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMed včelí
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2,5kilogramyKachna domácí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2325 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
198 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Jedlé kaštany křížem nařízneme a vaříme zhruba 15 minut ve vodě. Poté kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.
- 2Z neoloupaných jablek vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na měsíčky. V misce plátky jablek smícháme s citronovou šťávou a strouhanou citronovou kůrou, přidáme cibuli a kaštany a dobře promícháme.
- 3Kachnu očistíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Vnitřek kachny naplníme směsí jablek, podlijeme pivem (80 ml odložíme) a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.
- 4Po zhruba hodině poklici odstraníme poklici, kachnu potřeme medem smíchaným s odloženým pivem a dopečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.