Pečená kachna se žampiony
70 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1000gramůKachna domácí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
72 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony, očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 2Mrkve oškrábeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme, cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 3Kachnu omyjdeme, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody, přikrytou pečeme v troubě. V průběhu pečení kachnu občas polejeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- 4V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm připravenou cibuli, žampiony a mrkev.
- 5Téměř měkkou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme ji, vrátíme zpět, přidáme k ní osmaženou zeleninu a houby, dopečeme ji doměkka.
- 6Porce kachny se zeleninovo-houbovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.