Pečená kachna sterilovaná
140 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaMajoránka
- 1400gramůKachna domácí
Počet porcí:
8Postup přípravy
- 1Kachnu důkladně očistíme, omyjeme, po všech stranách i zevnitř dobře osolíme a vložíme do pekáče. Posypeme majoránkou, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Mezitím občas poléváme vlastní šťávou, vyškvařené sádlo sléváme.
- 2Ne zcela upečenou kachnu vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem, ihned zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Jaznej@seznam.cz
ne 21. 7. 2024
Koření
Jaké mohu použít koření kromě majoránka?