Pečená kachna sterilovaná

140 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
69 g
Vláknina
50 mg
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu důkladně očistíme, omyjeme, po všech stranách i zevnitř dobře osolíme a vložíme do pekáče. Posypeme majoránkou, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Mezitím občas poléváme vlastní šťávou, vyškvařené sádlo sléváme.
  • 2
    Ne zcela upečenou kachnu vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem, ihned zavíčkujeme.
  • 3
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Jaznej@seznam.cz
ne 21. 7. 2024
Koření
Jaké mohu použít koření kromě majoránka?