Pečená kolečka z jablečného těsta

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava na pečení: plech vyložíme pečicím papírem, troubu připravíme k předehřátí na 220°C, na pomoučení válu odložíme
  • 2
    3 lžíce hladké mouky.
  • 3
    Těsto: jablko oloupeme, zbavené jádřince nakrájíme na drobné kousky, které promícháme s citrónovou šťávou (aby kousky jablka nezhnědly). Mouku, prosátou s kypřícímm práškem do pečiva, spolu s cukrem a špetkou soli zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Potom přidáme do těsta nakrájená jablka, promícháme. V druhé míse rozšleháme v mléce jedno celé vejce a melasu. Moučnou hrudkovitou směs zpracujeme společně s mléčným roztokem do hladkého, spíše měkčího těsta. Z něj vyválíme na pomoučném válu plát, silný přibližně 2 cm a vykrájíme z něj asi 8 koleček kulatým vykrajovátkem nebo obrácenou sklenicí se širokým ostřejším hrdlem o průměru ceca 5 cm. Vykrájená kolečka rozložíme na připravený plech a pečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.
  • 4
    Upečená kolečka rozložíme na děrovanou podložku k vychladnutí.
  • 5
    Servírování: jablečné kousky sevírujeme studené, rozkrojené a potřená kouslem másla jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.