Pečená kolečka z jablečného těsta
40 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 230lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Servírování
- Těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceCukr krystal
- 1špetkaSůl
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMelasa
- 75mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Příprava na pečení: plech vyložíme pečicím papírem, troubu připravíme k předehřátí na 220°C, na pomoučení válu odložíme
- 23 lžíce hladké mouky.
- 3Těsto: jablko oloupeme, zbavené jádřince nakrájíme na drobné kousky, které promícháme s citrónovou šťávou (aby kousky jablka nezhnědly). Mouku, prosátou s kypřícímm práškem do pečiva, spolu s cukrem a špetkou soli zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Potom přidáme do těsta nakrájená jablka, promícháme. V druhé míse rozšleháme v mléce jedno celé vejce a melasu. Moučnou hrudkovitou směs zpracujeme společně s mléčným roztokem do hladkého, spíše měkčího těsta. Z něj vyválíme na pomoučném válu plát, silný přibližně 2 cm a vykrájíme z něj asi 8 koleček kulatým vykrajovátkem nebo obrácenou sklenicí se širokým ostřejším hrdlem o průměru ceca 5 cm. Vykrájená kolečka rozložíme na připravený plech a pečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.
- 4Upečená kolečka rozložíme na děrovanou podložku k vychladnutí.
- 5Servírování: jablečné kousky sevírujeme studené, rozkrojené a potřená kouslem másla jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.