Pečená krupice z Pošumaví
45 min.
Ingredience
- 230gramůMáslo čerstvé
- 9decilitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 900gramůPšeničná krupice
- 1lžíceCukr krupice
- 4lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do vyšší zapékací mísy dáme 150 g másla, rozpustíme ho, přilijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Přimícháme krupici, promícháme s cukrem a zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby. Zakryjeme ji a pečeme při 180-190 °C necelých 30 minut. Před koncem pečení kaši načechráme vidličkou, po celém povrchu poklademe plátky másla (80 g) a necháme v troubě dojít.
- 2Když je krupice měkká, rozdělíme ji na talíře, posypeme moučkovým cukrem, skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.