Pečená krupice z Pošumaví

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vyšší zapékací mísy dáme 150 g másla, rozpustíme ho, přilijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Přimícháme krupici, promícháme s cukrem a zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby. Zakryjeme ji a pečeme při 180-190 °C necelých 30 minut. Před koncem pečení kaši načechráme vidličkou, po celém povrchu poklademe plátky másla (80 g) a necháme v troubě dojít.
  • 2
    Když je krupice měkká, rozdělíme ji na talíře, posypeme moučkovým cukrem, skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.