Pečená krůta plněná jablky se zázvorem
195 min.
Ingredience
- 1kusKrůta
- 3špetkySůl
- 220gramůSlanina vepřová
- 120gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůVoda pitná
- 3špetkyZázvor mletý
- 6kusůJablka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme zázvorem vně i uvnitř. Do vnitřku krůty vložíme jablka bez jádřinců. Břišní dutinu uzavřeme jehlami. Prsa a stehna krůty prošpikujeme klínky slaniny (100 g).
- 2V pekáči vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, rozpustíme máslo, přilijeme vodu a vložíme krůtu. Nejprve ji zhruba hodinu pečeme přikrytou. Během pečení krůtu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme krůtu dokud není měkká a povrch křupavý
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.