Pečená kukuřičná kaše s brynzou
50 min.
Ingredience
- 4lžíceMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka kukuřičná
- 1litrVoda pitná
- 250gramůSýr Brynza
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
46 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z kukuřičné mouky a vody uvaříme řidší kaši a osolíme ji.
- 2Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno dáme tenkou vrstvu kaše a rozetřeme ji lžící namočenou v rozpuštěném másle. Na kaši položíme vrstvu brynzy, pokropíme máslem, dáme vrstvu kaše a opakujeme postup. Vrchní vrstvu tvoří kaše.
- 3Vejce rozkvedláme s trochou mléka, osolíme, nalijeme na kaši a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm pečeme v troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.