Pečená kýta s chlebovou krustou

190 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
39 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kýtu vložíme do pekáče, zalijeme 250 ml vody a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Potom kůži s tukem seřízneme a maso pečeme ještě 60 minut.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo a rozdrobíme do něj tmavý i bílý chléb. Přidáme nadrobno nakrájený ořezaný tuk z kýty, vejce, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Kýtu vyjmeme z trouby a potřeme chlebovou směsí. Pečeme ještě 20 minut. Maso potom necháme asi 10 minut odležet.
  • 4
    Šťávu z pečeně zahustíme solamylem a přeléváme jí kýtu nakrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.