Pečená kýta s chlebovou krustou
190 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 700gramůVepřová kýta
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300gramůChléb celozrnný žitný
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSolamyl
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
39 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu vložíme do pekáče, zalijeme 250 ml vody a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Potom kůži s tukem seřízneme a maso pečeme ještě 60 minut.
- 2V pánvi rozpustíme máslo a rozdrobíme do něj tmavý i bílý chléb. Přidáme nadrobno nakrájený ořezaný tuk z kýty, vejce, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.
- 3Kýtu vyjmeme z trouby a potřeme chlebovou směsí. Pečeme ještě 20 minut. Maso potom necháme asi 10 minut odležet.
- 4Šťávu z pečeně zahustíme solamylem a přeléváme jí kýtu nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.