Pečená obalovaná jablka

19 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve očistíme jablka, která nakrájíme na plátky zhruba o šíři pěti milimetrů, z plátků vyjmeme jadérka.
  • 2
    V míse smícháme mouku, vejce, sůl a mléko, směs důkladně promícháme, tak aby vzniklo těsto, které není příliš husté ani řídké. Připravená jablka postupně vhodíme do směsi, jablka musí být celá obalená od těsta.
  • 3
    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a jablka opatrně opékáme z každé strany zhruba jednu až dvě minuty. Opečené jablka přendáme na ubrousek. Když se přebytečný olej vsákne, upravíme jablka na talíř a přelijeme javorovým sirupem. Poprášíme cukrem se skořicí a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.