Pečená obalovaná jablka
19 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSirup javorový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3lžičkyCukr vanilka
- 7lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve očistíme jablka, která nakrájíme na plátky zhruba o šíři pěti milimetrů, z plátků vyjmeme jadérka.
- 2V míse smícháme mouku, vejce, sůl a mléko, směs důkladně promícháme, tak aby vzniklo těsto, které není příliš husté ani řídké. Připravená jablka postupně vhodíme do směsi, jablka musí být celá obalená od těsta.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme olej a jablka opatrně opékáme z každé strany zhruba jednu až dvě minuty. Opečené jablka přendáme na ubrousek. Když se přebytečný olej vsákne, upravíme jablka na talíř a přelijeme javorovým sirupem. Poprášíme cukrem se skořicí a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.