Pečená plněná cuketa s tuňákem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Do zapékací mísy potřeme olejem.
  • 2
    Omytou a osušenou větší cuketu rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Pomocí lžíce odstraníme semínka (ty vyhodíme) a vydlabeme dužinu, polovinu si dáme do mísy a tyčovým mixérem ji mírně rozdrtíme. Přidáme k ní konzervovaného tuňáka (bez šťávy). Lahůdkovou očištěnou cibulku a 2 stroužky česneku pokrájíme nadrobno a dáme je do mísy k dužině. Přidáme sůl, pepř, na kostičky pokrájenou sladkokyselou okurku, zelený mražený hrášek, nastrouhaný sýr Mozzarellu ( 1/3 z balení) a bílý jogurt. Vše promícháme, naplníme vydlabané poloviny cukety. Položíme je do zapékací mísy, povrch náplně v cuketách pokryjeme na plátky pokrájenou Mozzarelou (zbývající 2/3 z balení). Cukety zapékame přibližně 20 minut. Sýr na povrchu bude krásně roztopený.
  • 3
    Mezitím omyjeme zralá rajčata, která pokrájíme na plátky. Bílý konzervovaný chřest ve slaném nálevu scedíme a necháme ho okapat.
  • 4
    Upečené horké poloviny cukety dáme na talíře, na roztopený sýr poklademe plátky rajčat, okolo poklademe stonky chřestu a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.