Pečená rajčata s jehněčími kotletami
50 min.
Ingredience
- 12kusůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 8kusůJehněčí kotlety
- 100gramůMáslo bylinkové
- 10gramůBazalka
- 1lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
53 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nařízneme do křížku. Urovnáme je na plech, posypeme solí a pepřem a pokapeme 4 lžícemi oleje. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 2Bazalku omyjeme a malou část necháme stranou. Ze zbylé bazalky otrháme lístky a 5 minut před koncem pečení je nasypeme na rajčata.
- 3Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je po každé straně asi 3 minuty na lžíci oleje.
- 4Kotlety s rajčaty upravíme na talíře a na kotlety poklademe bylinkové máslo a bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.