Pečená rýže se zeleninou a kuřecími stehny
100 min.
Ingredience
- Kuřecí stehna
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyGrilovací koření
- 4plátkyMáslo čerstvé
- Na ozdobu
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 500gramůDlouhozrnná rýže
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 8kusůKarotka baby
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPastinák
- 1lžíceOlej Heliol jedlý
- 2kusyBobkový list
- 6kusůNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Dobře omytou a okapanou rýži dáme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem. Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu: celer a pastinák pokrájíme na proužky velké přibližně 1x5cm. 8ks malé baby karotky jen překrojíme na poloviny. Zeleninu zamícháme do rýže, zalijeme ji vodou v poměru 1:2 a promícháme se solí.
- 2Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a celá posypeme grilovacím kořením. Pak je položíme na rýži. Ke stehnům a rýži přidáme bobkové listy a nové koření. Na stehna položíme po plátku másla a zapékací mísu dáme do středu předehřáté trouby. Během pečení maso 2-3x otočíme. Stehna s rýží pečeme přibližně 60-80 minut, pokrm je hotový, když se z rýže vypaří všechna voda a stehna jsou měkká a upečená do zlatohněda.
- 3Omyjeme si snítku petrželky kudrnky, vodu setřepeme a lísky otrháme. Na talíře dáme kuřecí stehna, k nim poklademe kopečky upečené rýže, ozdobíme petřelkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.