Pečená skopová kýta s jogurtem

115 min.
Evropa

Ingredience

    • 40gramůCibule
    • 200gramůSkopová kýta
    • 100gramůJogurt nízkotučný
    • 10gramůOlej rostlinný
    • 180gramůBrambory vařené
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě, v níž jsme předtím do změknutí vařili cibuli. Když je maso téměř měkké, přeložíme je do vymazaného pekáče. Kýtu potřeme směsí rajčatového protlaku, oleje a jogurtu, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme, dokud maso není měkké.
  • 2
    Kýtu rozkrájíme na plátky a ihned podáváme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.