Pečená skopová kýta s jogurtem
115 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 200gramůSkopová kýta
- 100gramůJogurt nízkotučný
- 10gramůOlej rostlinný
- 180gramůBrambory vařené
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě, v níž jsme předtím do změknutí vařili cibuli. Když je maso téměř měkké, přeložíme je do vymazaného pekáče. Kýtu potřeme směsí rajčatového protlaku, oleje a jogurtu, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme, dokud maso není měkké.
- 2Kýtu rozkrájíme na plátky a ihned podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.