Pečená sluka se smetanou
90 min.

Ingredience
- 2kusySluka lesní
- 80gramůSlanina vepřová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vápník
2 g
Železo
49 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné sluky stáhneme z kůže, vykucháme a omyjeme. Maso osolíme a poklademe slaninou nakrájenou na plátky. Slaninu upevníme nití.
- 2Sluky pečeme v pekáči na másle a během pečení je přeléváme vlastní šťávou a podléváme vývarem.
- 3Krátce před dopečením přilijeme do šťávy smetanu a nakonec pokrm podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.