Pečená vejce s ovčím sýrem a chřestem
65 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceBazalka
- 2lžíceŘeřicha
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 850gramůChřest bílý
- 4lžíceOlej hroznový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a odkrojíme špatné konce. Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Troubu dáme předehřát na 180°C. Ovčí sýr nastrouháme. Vejce rozšleháme se smetanou, do směsi přimícháme strouhaný sýr a polovinu nasekaných bylinek a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Připravenou směs rozprostřeme na pekáč, vyložený pečícím papírem a poklademe ji oloupaným chřestem a vaříme ve vodní lázni v troubě 45 minut. Na závěr necháme pokrm 10 minut odpočinout a posypaný zbytkem bylinek podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.