Pečená vepřová žebírka s medovou omáčkou
98 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová žebra
- 2lžičkySůl
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 100mililitrůMed včelí
- 0,25lžičkaČesnek sušený
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1143 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
88 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
149 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená žebírka rozsekáme na 4 porce, osolíme a poprášíme zázvorem. V misce promícháme med se sójovou omáčkou a sušeným česnekem.
- 2Omáčkou z obou stranou potřeme žebírka, vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 1 a 1/2 hodiny. Během pečení žebírka obracíme a potíráme omáčkou.
- 3Pečená žebírka ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.