Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu
75 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová žebra
- 2,5decilitryŠťáva jablečná 100%
- 1lžíceSirup javorový
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSkořice mletá
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
62 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
415 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme jablečnou šťávu, javorový sirup, olej, sójovou omáčku, skořici a oloupané stroužky česneku. Do marinády vložíme vepřová žebírka, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a stehna necháme v lednici marinovat 6 a více hodin.
- 2Marinovaná žebírka dáme i se směsí do žáruvzdorné mísy nebo do pekáče a pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu, až jsou měkká, mají zlatohnědou barvu. Během pečení je občas polijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.