Pečené banány s čokoládou

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
59 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kousky nalámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme v teflonové pánvi. Zvlášť v kastrůlku zahřejeme 150 g smetany, vmícháme ji do vychladlé čokolády.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme oloupané a podélně rozpůlené banány. Na mírném ohni je opečeme po obou stranách do zlatova. Před dopečením do pánve přidáme med, citrónovou kůru a šťávu, nakonec přidáme nahrubo rozsekané mandle. Suroviny dobře prohřejeme.
  • 3
    Banány naaranžujeme na jednotlivé talíře, podlijeme teplou čokoládou a posypeme ořechovou směsí z pánve.
  • 4
    Každou porci ozdobíme zbylou smetanou, vyšlehanou na tuhou šlehačku, podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 11. 2016
Pečené banány s čokoládou
Do čokolády jsem dala místo šlehačky zakys. smetanu. Syn má intoleranci laktózy, Zakysanou může. Musím říci, že to bylo výborné. I směs mandlí, citronu a medu celý dezert příjemně chuťově doladila. Ještě teď se mi sbíhají sliny 😋